Halmágyi Evangélikus Gyermektábor

Együtt táborozott 23 brassói és 22 halmágyi gyermek augusztus 5-12 között Halmágyon az Evangélikus Egyházközség által szervezett gyermektáborban. Tartalmas programban volt részük a tábor résztvevőinek, a reggeli és esti áhítatokon kívül mindennap volt vallás- és magyaróra, kézimunka- óra, néptánc- és népdaltanulás, színjátszás, íjjászat, szabadtéri játékok, kirándulás az Olt partján.  

A gyerekek lelkesen tanultak és vettek részt minden tevékenységben, ismerkedtek, barátkoztak. A táborban jó hangulat uralkodott, és a jó hangulatot csak emelte a halmágyi festői környezet. A vidéki jó levegő, a halmágyiak kedvessége, a pedagógusok odaadása, a gyerekek lelkesedése mind hozzájárultak ahhoz, hogy végül kimondhassuk, ez egy sikeres tábor volt. A lelkes pedagógusok nemcsak foglalkoztatták, hanem nevelték, szórakoztatták a gyerekeket, szeretettel vették körül őket. Dénes Csilla, Raduch Réka, Ráduly Zsuzsa, Soós Annamária, Magó Anna, Koszta Enikő és Soós Lehel vezették nagy odaadással és hozzáértéssel a programokat. Szombaton a „Halmágyi Napok” keretében a gyerekek felléptek a „Jakó Dénes” múzeum udvarán felállított színpadon, a táborban tanult néptáncokat és népdalokat adták elő, valamint néhány vidám- jelenetet, vasárnap pedig a templomban az istentisztelet keretében énekelték el az itt tanult énekeket.

A záróestre tervezett tábortűz a kedvezőtlen időjárás miatt sajnos elmaradt, de a jó hangulatot ez nem zavarta meg, és reméljük, hogy a jövőben  folytatása lesz ennek a tábornak.

A rendezvényt támogatta a Communitas alapítvány.