„Mindig csak rólad énekelnék…”

Ez hangzott el mindennap azon fiatalok ajkáról, akik részt vettek az idén is megszervezésre került gitártáborban. Az apácai egyházközségünkben már évek óta a Simon lelkészcsalád által vezetett és összeállított gitártáborba egyházunk számos gyülekezetéből érkeztek fiatalok. Apácai, barcaújfalusi, hétfalusi, kolozsvári, oltszakadáti, temesvári és magyarországi fiatalok, illetve oktatók jöttek el Apácára, hogy zenei tudásukat fejlesszék, régi barátokkal találkozzanak és új barátságokat kössenek. A zenei tudás fejlesztése mellett a lélek táplálására is sor került.

A reggeli áhítatokon, Jézus az „Én vagyok” mondásain keresztül mutatkozott be, amelyeket a fiatalok az esti áhítatban egy -egy a témához illő újszövetségi történet dramatizálásával tettek világosabbá. A reggeli áhítatok intenzív gitár- és cajonoktatás (ütőhangszer) és gyakorlás követte. Az elmélkedés és a gitártanulás mellett sor került íjászatra, bútorfestésre, bogozásra, póló-batikolásra, nemezelésre, táncházra, filmklubra, csendsétára és kirándulásra is, amelynek célja a történelmi Magyarország határvonalán álló törcsvári vár és környékének meglátogatása volt.

A héten nyert tudásukat és tapasztalatukat a résztvevők, a tábor utolsó estéjén  szülők és más érdeklődők előtt bizonyították, a „gálaest” alatt. Az egyhetes alkalmat a vasárnapi istentisztelet zárta, aminek keretében fellépett a táborkórus, illetve gitárszólamok hangzottak el. Az intenzív tanulás és a változatos, sokszínű program mellett alkalom adódott személyes beszélgetésekre, egymás megismerésére is.

 A tábor és a benne zajló munka célja: a fiatalság köréből, olyan zenészeket nevelni, akik egy keresztyén táborban tanultak meg olyan zenei értékeket, amiket Isten dicsőségére és gyülekezeteinkben folytatott ifjúsági munka előmozdítására gyümölcsöztethetnek.

 

Nánási Sámuel

Pax et bonum!