Advent a nagy családban - Kolozsvári adventi ünnep

ADVENT A NAGY CSALÁDBAN  - MEGHÍVÓ

Gyülekezetünk életének egyik kiemelkedő eseménye az évente megszervezett adventi ünnepség és vásár, amely ebben az évben sem marad el. Szeretettel meghívjuk, hogy advent első szombatját és vasárnapját Isten jelenlétében, a gyülekezet nagy családjában, közösségében töltse. Erre az ünnepi hétvégére evangélikus nagy családunk tagjai érkeznek Aradról és Fazekasvarsándról. Érkezésük napján, november 28-án, szombaton, este 18 órától templomunkban közös áhítatra kerül sor, amelyen Jakab István lelkipásztor hirdeti Isten igéjét, valamint a LoveWood ifjúsági zenekar adventi koncertjére kerül sor.

Vasárnap, november 29-én, délelőtt 10 órától ünnepi istentiszteletet tartunk, melyen igét hirdet Adorjáni Dezső Zoltán püspök. Istentisztelet alatt a gyerekeknek külön foglalkozást szervezünk a Reményik Sándor Galériában.

Ezt követően az egyházközség udvarán gyülekezetünk vallásórás gyerekei, ifjúsági csoportja, nőszövetsége, gyülekezeti tagjai, valamint vendégeink, a cserkészek, óvódások és más meghívott kézművesek által készített karácsonyi díszek, ajándékok kavalkádja várja az érdeklődőket.

Ezen felül, hogy a gyomor üresen ne maradjon, lesz még sült kolbász, zsíros kenyér, gyülekezeti tagjaink által készített sütemények és a száraz torok öblítésére, hideg kéz felmelegítésére forralt bor, tea, kávé. A talpalávalót pedig a Kallós Zoltán Alapítvány népzene tanfolyamának tanárai és tanítványai szolgáltatják majd.

A gyerekek örömére tombolát szervezünk, amelyre tombolatárgyakat gyűjtünk. Amennyiben otthonában erre a célra megfelelő tárgyat talál, kérjük hozza be a lelkészi hivatalba.

Szeretettel várjuk önt és kedves családját, hogy a karácsonyra való készülődés forgatagában adventi ünnepségünkön, a gyülekezet nagy családjában megpihenjen, feltöltődjön.

Áldott adventi időszakot és karácsonyi ünnepet kívánunk!

Az adventi vásáron a résztvevőknek lehetősége van a gyülekezet diakóniai munkáját pénzadománnyal támogatni. Célunk az, hogy gyülekezetünk rászoruló, idős, beteg vagy sokgyerekes tagjainak karácsony alkalmából örömet szerezzünk azáltal, hogy meglátogatjuk és megajándékozzuk őket. Adományaikat a lelkészi hivatalban helyezhetik el.

Az adventi időszakban továbbra is gyűjtünk a DORKAS kék vedreibe, azzal a céllal, hogy karácsonykor minél több család asztalán legyen meleg vacsora! A DORKAS kék vedrekbe kérjük, hozzanak tartós élelmiszereket (cukor, száraztészta, rizs, olaj, konzerv, kukoricadara, só, búzadara, stb.)! A megtelt vedreket egy-egy rászoruló családnak, személynek továbbítjuk!

Az adventi vásár süteményes asztala ránk vár! Kérjük, hozzanak a süteményes asztalra édes vagy sós süteményeket!

Karácsonyi ünnepi istentiszteleteinkre is várjuk szeretettel:

Szenteste, december 24, 17 órától: a gyerekek ünnepi műsora
Karácsony 1. napja, december 25, 10 óra
Karácsony 3. napja, december 27, 10 óra

 

Tisztelettel,

       s.k. Adorjáni Dezső Zoltán                                                                 s.k. Dr. Csutak Ibolya

                        püspök                                                                                         felügyelő

Fatal error: Class CToolsCssCache contains 1 abstract method and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (DrupalCacheInterface::__construct) in /home/revang36/public_html/uj/sites/all/modules/ctools/includes/css-cache.inc on line 52

Dátum: 

szombat, november 28, 2015 - 18:00 to vasárnap, november 29, 2015 - 15:00