Vakációs Bibliahét Kolozsváron a Reformáció 500. évében

Idén, már második alkalommal szerveztük meg a kolozsvári egyházközségben a Vakációs Bibliahetet. Ebben az évben annyi különbséggel, hogy az Alsóvárosi Református Gyülekezettel közösen tartottuk meg és a szervezés örömeiben és kihívásaiban is osztoztunk. Mivel jubileumi évben vagyunk, a téma adta magát és a gyerekhét programját Lackfi János Úton az Úr felé animációs forgatókönyve ihlette, mely Luther Római zarándoklatát írja le.

A célunk az volt, hogy együtt induljunk reformációi felfedezőútra Márton testvérrel együtt, valamint a közös szervezés által a gyerekek megismerjék a szomszédos gülekezetet és annak templomát.

A gyerekeknek az imádkozó életű Lutherről akartunk beszélni, akinek Isten Lelke megmutatta, hogy ingyen kegyelemből tartatunk meg, a hit által és a mi jó cselekedeteink csak azért létezhetnek, mert szeretjük Istent. Azt akartuk megértetni a gyerekekkel, hogy az egyház nem csak épület, intézmények sokasága, hanem a hívőknek Krisztussal való közössége.
Azt akartuk elérni, hogy a gyerekek erősödjenek az imádságban és ezáltal erősítsék Istennel való kapcsolatukat, valamint a reformáció öt Sola-ja, ne csak egy elcsépelt szólam legyen, hanem ma is valóság legyen az életünkben és a jubileumi év ne csak megemlékezés maradjon, hanem legyen alkalom arra, hogy úgy a gyerekek, mint a szervezők és munkatársak megerősítsék Istennel való kapcsolatukat.

A bibliahét első három napját az Alsóvárosi Református Egyházközség templomában és udvarán tartottuk, utolsó két napját predig a mi gyülekezetünkben. A segítők, munkatársak, már konfirmált fiatalok számára külön ifjúsági napot tartottunk, melyen Péter apostol életét szemlélve próbáltuk rávezetni a fiatalokat arra, hogy őrájuk is bizatott az egyház, a gyülekezeteik és közsségeik.